Magyar Angol
Üdvözli a www.apiterapia.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Feliratkozás hírlevélre


A méhviaszgyertya tisztítja a levegőt?

Jelentős javulás asztmás betegeknél

Csak a 100 %-ban méhviaszból készült gyertya a megfelelő!

méhviaszgyertyák_bNagyon érdekes kutatásokat végeztek Tahoma Klinikán (Renton városában, Washington állam, USA). A hagyományos parafin gyertyák helyett  méhviasz gyertyákat égetve összegezték tapasztalataikat.

Dr. Jonathan Wright azt írja az általa 1973-ban alapított Tahoma Klinika blogjában, hogy allergiás, sinus problémákkal küszködő és asztmás betegek jelentős javulást tapasztaltak, ha hálószobájukban 3-4 órán át tiszta méhviaszgyertyát égettek. Mind a tüneteik csökkentek, mind légzési funkcióik, mind az alvásuk javult. Egy beteg, aki egész nap égette a gyertyát, tüneteinek teljes megszűnéséről számolt be.   

Megj: Csak a 100 %-ban méhviaszból készülő gyertya a megfelelő. A kereskedelmi szabályok szerint már 51 %-os méhviasz taralomtól használható a méhviaszgyertya elnevezés, hiszen a fő anyag alapján nevezik el a gyertyákat. A terápiás hatáshoz azonban tiszta méhviaszgyertya kell. Keresse környezetében a méhészeket, akik a legközelebbi, méhviaszgyertyát gyártóhoz el tudják Önt irányítani. Ha szeretne különleges gyertyát, pl. propoliszos méhviaszgyertyát vásárolni, akkor ezen kérését a gyertyakészítővel bizonyosan egyeztetheti. Ha nem ismer méhészt a környezetében, akkor a megyei méhész szervezetek tudnak Önnek segíteni. Így nemcsak tiszta, termelői mézhez juthat hozzá, hanem gyógyhatású máhviaszgyeryákhoz is!

Az közismert, hogy a viaszgyertya kis mennyiségben tartalmazhat propoliszt, ill. az is, hogy a viaszgyertya magasabb hőfokon ég, mint a parafin gyertya. A jótékony hatásért e kettő együttesen lehet felelős. Az oszták és német méhészek évek óta alkalmazzák a kaptár levegőjét (meleg és a kaptár illó anyagaival telített levegőt) asztmatikus betegségek gyógyításában is. A méhviaszgyertya égésekor felszabadulő illóolajok hasonlóak lehetnek a kaptár levegőjének illó olajaihoz. További információt a Magyar Apiterápiás Társaságnál ingyenes kaphat a krj kukac apiterapia pont hu email címen. (KRJ)

Nyomtatható verzió   Nyomtatható verzió       
Főoldal | Sitemap | Fórum | APYS