Magyar Angol
Üdvözli a www.apiterapia.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Feliratkozás hírlevélre


Méhesház és kaptárlevegő

tanfolyami ismertető: új információkkal 2015.02.15.

Mire jó a kaptárak levegője?

A kaptár mikroklímája egészen különleges. A méhek a világ talán legtisztább életközösségét tremtik meg. Az illó komponensek ezen összetétele olyan betegségek eredményes gyógyításában segítették a gyógyulni vágyókat, mint pl.:

 

 • allergia,
 • különféle köhögések,
 • depresszió,
 • szívgyengeség,
 • stroke utáni lábadozás.

 

További alkalmazásokról pl. a tanfolyamon hallhatnak.

 

hippokrateszi eskü

A HIPPOKRATESZI ESKÜ szellemében

Sokat gondolkoztam, hogy a Hippokrateszi eskü (szövege pl. itt is megtalálható), amelynek modern kori verzióját minden orvos és természetgyógyász is leteszi, mielőtt a paciensekkel elkezd foglalkozni, miért pont így került kialakításra.

Azt, hogy az egészség helyreállításában minden tudásra szükség van, és az orvos ill. természetgyógyász a legjobb tudása szerint tevékenykedik - érthető. De miért szerepel az a passzus, hogy csak mesterének és saját gyermekeinek, illetve az esküt tett személyeknek adja át a gyógyítás tudományát? (Másnak nem!)

 

A minőség miatt. Aki komolyan gondolja, hogy esetleg gyógyít majd az információval, az nyilván leteszi az esküt. Aki meg nem gondolja komolyan, hogy a lehető legtöbb tudást összegyűjti, - folyamatosan fenntartja, bővíti, ha lehet - az pedig ne kezdjék el "félinformáltként, kóklerként" foglalkozni a kérdéssel.

 

Nyilván a minőséghez kapcsolódik az a kitétel is a Hippokrateszi esküben, hogy csak a mester és saját gyermekei részesülhetnek ingyenes képzésben, a többiek nem.

 

A Hippokrateszi minőség jegyében azon "kollégáknak", akik a hosszútávú tudás fenntartása mellett elkötelezettek a képzésre, a Magyar Apiterápiás Társaság tagjaként  együttműködnek a méhesházak üzemeltetésében, azok részére tanfolyamot tartunk.

Tanfolyam a "Méhesházak és az egyedül álló kaptárak levegőjének alkalmazására"

méhesház


Kinek szól a tanfolyam?

 • Az egészséges megtartása iránt érdeklődő
 • A betegségek leküzdésében érdekelt
 • A méhekkel szerezhető jövedelmek bővítésében érdekelt
 • Elkötelezett, "szépen" vezetett méhessel rendelkező méhészeknek, vagy
 • olyanoknak, akik ilyen méhészekkel együttműködne nem méhészként kívánják e tevékenységet végezni.

NEM CSAK!

Nem csak természetgyógyászok, orvosok nyújthatják a méhesház szolgáltatást!

Elsősorban méhészek, de nem kizárólag méhészek nyújthatják a szolgáltatást!

Nem csak méhes-házzal lehet a szolgáltatásokat nyújtani!


Mit nyújt a Magyar Apiterápiás Társaság az együttműködő tagoknak?

 • Ezt a tanfolyamot (gyűjtse össze a releváns tudást a lehető legrövidebb idő alatt! Legyen Ön az első az Ön régiójában)
 • Szóróanyaghoz információt (Hogyan hirdetheti?, a Szóróanyagoknak a nyomdába kerülése előtti lektorálását.)
 • Egységes kezelési protokollt (Mire, mennyit, hogyan?)
 • Támogatást (Kérdés felelet)
 • A piac alakaluásáról információkat
 • üzleti ajánlást (A Magyar Apiterápiás Társaság ajánlásával)

 

A tanfolyam tartalma

A szóló kaptárak illetve házakba foglalt méhek levegőjének gyógyászati alkalmazásával kapcsolatosan:

 • Külföldi, többéves tapasztalattal rendelkező szolgáltatást nyújtók előadásainak videovetítétését szinkrontolmácsolással magyarra
 • Kölföldi szakértő elhangzott előadásának magyarul történő ismertetését
 • Szerkezeti formák, különbségek, előnyök-hátrányok
 • Alkalmazási módok
 • Képek (Nemzetközi tapasztalatok)
 • A működtetés jogi alapjairól szóló ismertetőt
 • Kiegészítő információkat
 • Gazdaságossági számolást és üzleti terv, sarokszám tervezés.
3 előadó, négy blokkban az előadások, 5 óra.

 

Kik jelentkezhetnek?

 • Azok, akik rendes tagjai a Magyar Apiterápiás Társaságnak
 • Akik vállalják, hogy a tanfolyam megkezdése előtt együttműködési megállapodást kötnek. (Az együttműködési megállapodásnak nem feltétele az azonnali szolgáltatási tevékenység elkezdése!)

 

Késő azoknak, akik még nem tagjai a Magyar Apiterápiás Társaságnak?

Nem! Kérje felvételét az űrlap letöltésével, kinyomtatásával, kitöltésével, kék tollal történő aláírásával  és póstára adásával (cím a hírlevél alján)! Az Egyesület alapszabálya szerinti tagfelvételi eljárást a lehető legrövidebb időn belül lefolytatjuk, az eredményről értesítjük.Köszönjük az érdeklődők kérdéseit, név nélkül egyeseket szó szerint átemeltünk. Nekik külön köszönet.

A felmerült kérdések és azok válaszai.


Lehet-e a helyszínen belépni az Magyar Apiterápiás Társaságba?
A jelentkezők nagy száma miatt a helyszínen sjnos nem lesz időnk felvételi eljárás lefolytatására! A felvételi kérelemnek eredeti aláírással ellátottnak kell lenne. Ennek legegyszerűbb módja a postai beküldése. Aki scannelve beküldi, annak is lefolytatjuk a tagfelvétreli ljárását, de ott az első rendezvényen a kérelmen az eredeti aláírást pótolni kell. A tagdíjak fizetésének módja utalás, ennek is legalább 1 napot számítsanak.


Felvételi kérelem itt! Kérje még ma felvételét a Magyar Apiterápiás Társaságba! Ne felejtse el a motivációs levelet. Az elnökség tagjai ugyan sok embert ismernet, és a látnoki képességeink is fejlődnek - de kérjük könnyítse meg a dolgunkat!

Mennyibe kerül a tanfolyam?
A tagsági díjon felül az alábbi költségek terhelik a résztvevőket: 2.000 Ft / fő a bérleti díjakra. A közleménybe kérjük feltüntetni, hogy Támogatói díj.
A szerződés megkötésével kapcsolatos díj 2000 Ft / fő.
Összesen 4.000 Ft / Fő. Kérjük utaléssal teljesíteni a 10300002-10519367-49020014 számlára. A számla tulajdonosa a Magyar Apiterápiás Társaság. Számlát a helyszínen tudunk adni a banki utalásokról.

Melyek lesznek az együttműködési megállapodás komponensei?
- egységes protokoll adása és felhasználása,
- tapasztalatok gyűjtése és név nélküli statisztikája,
- marketing
- betegelosztás
- Minősítés és ajánlás
Szeretnénk, ha minőségi szolgáltatással senki nem érezné magára hagyottnak az üzemeltetésben.

Az együttműködési megállapodásról hamarosan részleteket közlünk az érdeklődőkkel.

Kötelező-e a tanfolyamot elvégezni ahhoz,hogy ilyen jellegű szolgáltatást nyújtsak?
Szabad ország, mindenki azt csinál, amit akar. Nem kötelező ilyen tanfolyamot elvégezni, nincs küön ilyen szolgáltatási kód (TEAOR) Magyarországon, és nincs kötelezően előírt végzettség sem. (Pl. természetgyógyászoknak kell ugye egy szakképzettség..., vagy könyvelőnek is kell valami.)

A tanfolyam azért jó, mert az évek alatt (több, egyenkét 30-60.000 Ft-os tanfolyamokon) összeszedett tudást, szakanyagokat, stb. osztjuk meg egy bő félnapban. Ez összeszedhető máshonnan is, csak idő, az idő meg versenyelőny...

A tanfolyami részvételhez viszont csak a szerződött egyesületi tagok jutnak a Hippokrateszi minőség jegyében.

Ha részt veszek a tanfolyamon tudok-e pályázni a beinduláshoz?
Pályázni lehet, két olyan partnerünk is van, aki nyert azzal pályázaton, hogy a Magyar Apiterápiás Társasággal kötött együttműködési megállapodást csatolta. (Persze sok más is kell a pályázathoz, nem mindegy, hogy hol, mit, stb. stb...!

Ebéd lehetőség van-e?
Utánajárunk, hogy hol lehetne menüt kapni gyorsan a közelben, nem túl elnyújtva az ebédszünetet. A tárgynapon sok rendezvény lesz a főiskola épületében, a büfé nyitva lesz. A tananyag és a távolról is érkezők miatt az ebédszünetet minimális hosszban szeretnénk megtartani.

Technikai információk

Tervezett helyszín: 1021 Budapest, IBS, Nemzetközi Üzleti Főiskola Régi épületegyüttese, Tárogató u. 2-4. A helyszín már nem változhat.

Időpont: 2015. február 21. 10:00-15:00 A múltkori alkalommal kialakult kötetlen beszélgetések tovább folytatódhattak a büfében. Ha nem siet, szánjon időt erre a témára!

Jelentkezés: Név, cím, telefonszám, a tervezett méhes alkalmazáshoz  legközelebbi település megadásával. Kérjük, hogy döntését követően jelentkezzen!

Kérdéseit szívesen megválaszoljuk a krj@apiterapia.hu címen, vagy a lenti telefonszámon.

Kérjük, hogy küldje el ezt a hírlevelet a legjobb barátjának, barátjainak, lehet, hogy őket is érdekli egy kiegészítő méhekhez kötött szolgáltatás beindítása! Hírlevélre jelentkezés itt!


Várjuk jelentkezését!

Nyomtatható verzió   Nyomtatható verzió       
Főoldal | Sitemap | Fórum | APYS