Magyar Angol
Üdvözli a www.apiterapia.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Feliratkozás hírlevélre


Mentsük meg a méheket!

Óvjuk a virágos növényeket!

A képen a csipkebogyón (Rosa canina) egy méhecske virágport gyűjt. Hátsó lábán látható a már begyűjtött, több tízezernyi virágpor szemecske. A virágpor sok vitamint (A, B komplex, C, D, E), szinte minden aminosavat és nyomelemeket tartalmaz. A virágpor segít az ember ereinek rugalmasságának megőrzésében, csak hogy egy, mindenkinek fontos hatást kiemeljek.

csipkebogyón

Egyre több fórumon hallani, milyen komoly veszélyeket jelent az ember a méhekre! A méhek közül sokan elpusztulnak, pedig élelmiszertermelésünk 75 %-a beporzó tevékenységüktől függ! Sok haszonállatunk is a méhek beporzásával termelt magokból felnövekvő takarmányokon él!

Az EMBER által kialakított helytelen gyakorlatok jelentik a legfőbb veszélyt. A méhek 100 millió éve (forrás a National Geographic weboldalán) - köszönik,- jól megvannak, meg lennének a földön! A méhek életét több tényező fenyegeti, az egyik legfontosabb, a virágok meggondolatlan irtása, a fűnyírás és kaszálás.

Hazánk virágai nemzeti kincsünket képezik, azok meggondolatlan kipusztítása rosszabb, mint a fát maga alatt fűrészelő emberéé. Míg utóbbi csak az elkövetőt veszélyezteti, az előbbi mindenkit! Kínában már vannak emberi kézzel, ecsettel beporzott gyümölcsösök!

Ugye MI NEM AKARUNK idáig eljutni? Okos ember más kárán tanul!!!

A meggondolatlan döntéshozó, és a törvények szövegét mechanikusan, értelem nélkül végrehajtó ügyintéző, vagy a közmunkások irányítását a lehető leghamarabb letudó önkormányzati munkatárs olyan területekről is kiirtatja a virágot adó növényeket, virágport adó fákat, ahol senkit nem zavarnának különben. Leirtatja az utak menti 20 centiméter magas virágokat is. A simán zöld fű csak az ovis rajzolónak tetszik, könnyű olyat színezni. A ZÖLD SIVATAG azonban minden másnak káros!

A 2014 évi akcióink talán hozzájárultak ahhoz, hogy egyre több szakmai fórumon felvetik a kérdést, hívják fel a résztvevők figyelmét: óvjuk a virágos növényeket, a fűzfákat, az égereket, a pongyola pitypangot és a többi virágot is! Még akkor is, ha van olyan hivatalnokok, akinek az adott virág nem tetszik! A képen a csipkebogyó látszik. Hány megjegyzést hallottam már erre a nagyon hasznos, szép növényre is...

méhecskeLegyen Ön is aktív, ez mindannyiunk ügye!

Kicsivel Ön is segíthet! A Magyar Apiterápiás Társaság célul tűzte ki a gyógyító méhek megóvását.

A 2014 évben benyújtott adóbevallások (2013) civil szervezeteknek juttatott 1 %-os felajánlásainak kiutalásához szükséges adminisztrációs feladatok 2015 februárjában fejeződtek be. A NAV engedélyezte a Magyar Apiterápiás Társaságnak az 1%-ok további gyűjtését. A 2013. évi adóból 1 %-ként felajánlott 37.613 Forintot köszönjük. 2014 évre vonatkozó adójának bevallásakor gondoljon a méhekre!


Adója társadalmi szervezeteknek szánt egy százalékával ismét segíthet! Kérjük, rendelkezzen adója 1 %-áról a

Magyar Apiterápiás Társaság javára
adószám: 18152243-1-13

A 2014 évi akcióink részleteit itt találja:

méhecske10

Mentsük meg a méheket!

A méhek nélkül elpusztulna a föld kialakult ökorendszere, benne az ember. Minden ember tehet a méhek védelmében. Még a  gyerekek is!

 

Hírleveleink:

Tíz pontos első cselekvési terv.
Májusi akciók
Júniusi akciónk

 

Kérjük támogassa további akcióinkat!

 

Köszönjük!

Dr. Körmendy-Rácz János
elnök
Magyar Apiterápiás Társaság

Nyomtatható verzió   Nyomtatható verzió       
Főoldal | Sitemap | Fórum | APYS