Magyar Angol
Üdvözli a www.apiterapia.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Feliratkozás hírlevélre


Méhesház és kaptárlevegő tanfolyam

Javítva 2015. március 15 20:00

A méhesházakkal kapcsolatos tudás egyre komolyabb. A 2015 évi tanfolyamunk óta is sokat fejlődött. Mind itthon, mind külföldön. Főleg külföldön. A méhesházak óriási fejlődés előtt állnak Magyarorságon.Tanfolyamot szervezünk!

 

A jelentkezési határidő közeleg. Többen kérdezték, hogy kb. mire jó a kaptár levegője? Ismerik a környéket, és szeretnének kalkulálni, hogy kb. hány potenciális érdeklődő lenne a környékükön. A teljesség igénye nélkül - a körülbelüli kalkulációhoz ez elegendő lehet - küldünk egy listát:

Gyermekbetegségek: virágpor allergia, tüdő \"gyengeség\".

Mind gyermekeknél, mind felnőtteknél alkalmazható Pseudokrupp, krónikus nátha, szénanátha, Krónikus fejfájás, Bronchitisz, Asztma, Allergia, túlérzékenység fertőzésekre, Félelemzavar/depresszió esetén.

Egyedi tapasztalatunk van a mirénes fejfájások hosszú távú kezelésére. Ez azt jelenti, hogy a migrén nem csak egy-két napra, hanem fél évre is teljesen eltűnt. A folymatos, időnkénti sippantással pedig a migrén t.k. \"eltüntethető\".

Lefedettség

Több oka volt annak, hogy miért lett az átlagnál kicsit magasabb a tanfolyam díja. A legfontosabb okok egyike, hogy nem szerettük volna, hogy minden településen 4-10 kaptárlevegős szolgáltató is elinduljon a mi segítségünkkel. Ezen célunkat messzemenően elértük, nincs olyan település, ahonnan kettőnél többen jelentkeztek volna a tanfolyamra. (Kettő az ideális, mert egyrészt választást ad az ügyfeleknek, másrészt ketten egymásra is figyelve magasabb szolgáltatást tudnak nyújtani.

Azonban van még hely, sok olyan régió van, ahonnan senki nem jelentkezett. A pélya nyitva!

 

Nagymérvű felrendülés várható

Két olyan információ an, amely alapján azt gondoljuk, hogy egy nagy fellendülés előtt állunk. Egyrész nagyon sok olyan ember van, akit ez vagy az a betegség érint, és a hagyományos gyógymódok nem tudják gyógyítani, esetenként csak tünetileg kezelni - és a kaptárlevegő hatásos lehet. Másrészt a környező országokban lezajlott folyamatok is erre engednek következtetni. Ezekről részletesen szó lesz a tanfolyamon.

Aki elsőként indul, annak előnye lesz a többiekkel szemben

Ez a legtöbb üzletnél így van. A második-harmadik szolgáltatónak már nehezebb a dolga, több marketinget, jelentős szolgáltatás többletet kell felmutatnia úgy, hogy közben még nincs bejáratott ügyfélköre.

Kinek ajánljuk a 2017 évi MÉHESHÁZ TANFOLYAMOT?

Minden olyan méhésznek, aki a termelésében több lábon szeretne állni, és szeretne nem csak a méztermelésből és mézeladásból megélni,

Minden természetgyógyásznak, akinek van fitoterápia végzettsége és a gyógyításban felhasználható eszközeinek tárát bővíteni akarja.

Különösen ajánljuk azon méhész családoknak, akik valamely tagja természetgyógyász, vagy ebben az irányban tovább szeretné képezni magát.

Mindenkinek, aki saját vagy családja valamely betegségére szeretné a technikát használni.


Alapinformációk

Helyszín: Budapest, II. kerület, Tárogató u. 2-4. (IBS főiskola. )

Időpont: 2017. április 2. 10:00-16:00 (Ebédszünet lesz, max 17 a vége, ha a lerekasztal elhúódik.)

A részvétel regisztrációhoz kötött.A regisztrációt követően belépőjegyet küldünk, amely a részvételre jogosít. A regisztráltak további hírlevélben kapják me a legutolsó információkat is.

A méhesház tanfolyamunk részletesen tárgyalja az alábbi kérdéseket is:

- Mikor kell engedély, és mikor nem kell engedély a kaptárlevegős tevékenységhez? A kaptárlevegőt kétféle módon is lehet alkalmazni, a egyikhez kell engedély - természetgyógyász, a másikhoz nem - pl. méhész, falusi vendéglátó. Ahol kell engedély, ott elmondjuk annak menetét, az ügymenetet.

- Hogyan tud egy méhész kaptárlevegőből jövedelmet termelni?

- Milyen pályázati lehetőségek vannak, azokat hogyan lehet elnyerni?

- Milyen segítséget kaphat a méhész, ha konkrét megvalósításba kezd?

- Az üzemeltetés alatt is kaphat segítséget?

- Milyen betegségek megelőzésében illetve gyógyításában alkalmazható jó eredménnyel (akár "csupán" magunk iletve családtagjaink gyógyításában)?


Előadók

- Molnár Diána (méhész, természetgyógyász, kaptárlevegős ház tulajdonos)
- Szabó Adrienn (méhész, pályázatíró)
- Bagosi András (méhész, kaptárlevegős ház tulajdonos)
- Hegedűs Gábor (méhész, kaptárlevegős ház tulajdonos)
- Rozs István (méhész, szakreferens, szakfordító)
- Dr. Körmendy-Rácz János (méhész, természetgyógyász, kaptárlevegős ház tulajdonos)

 

A tartalomból:

Kaptárlevegő bevezetés (Technikák, fajták, elterjedés)

Szalainé Molnár Diána: a kaptárlevegő gyógyító hatása a gyermekbetegségek esetén.

Dr. Körmendy-Rácz János: A kaptárlevegős házak méhegészségügyi kérdései, konstrukciós kérdések.

Bagosi András: A 2015-ben, a tanfolyamot követően megépített kaptárlevegős házikójával kapcsolatos tapasztalatai.

Hegedűs Gábor: A kecskeméti kaptárlevegős házikójával kapcsolatos tapasztalatai.

Szabó Adrien: Vidékfejlesztési Program pályázatok méhészek számára - méhesház és kaptárlevegő-hasznosítás támogatási lehetőségei

Dr. Körmendy-Rácz János: Kaptárlevegős alkalmazások Németországban.

Rozs István: A kaptárlevegős házak eredményei a szláv (orosz, szerb, stb...) nyelvterületen 2017 februárjáig.

Kerekasztal. (Hogyan alkalmazhat jogszerűen egy méhész méhesházat, kaptárlevegőt? Információcsere együttműködés az egyesület tagjai között, mire alkalmazható a méhesház, milyen eredményekkel? Gazdaságossági számítások, nyereségesség.)

 

További tudnivalók

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Az elmúlt tanfolyamok tanulságait elemezve eldöntöttük, hogy a helyszínen semmilyen adminisztráció nem lesz! Biztosítjuk azt, hogy pontosan kezdhessünk, hiszen a téma nagy.

Az eseményen sem hang, sem videofelvétel nem készíthető. Az előadásokhoz kapcsolódó és külön összeszedett információs anyagok magyar nyelven lesznek a tanfolyamon elérhetőek. Ehhez egy pendriveot kell hozzon, és a helyszínen átmásoljuk Önnek, vagy emailben kiküldjük.

A felmerült kérdések és válaszuk

Érdeklődni szeretnék, hogy a tanfolyam befejezését követően kapunk e valami elismervényt vagy kell e vizsgázni belőle, és kell e valami előképzettség az elvégzéséhez?

> Nem állami minősítésű tanfolyam. Oklevél lesz, de az csak azt tanusítja, hogy részt vett, nem keletkeztet az alkalmazáshoz jogot.

> Előképpzettség nem kell.

> Ha valakinek van természetgyógyász végzettsége, akkor beillesztheti oda, ha nincs (pl. méhész, vagy saját családtagjainak gyógyítására szeretné), akkor természetesen másképp, de alkalmazhatja.  Ez a tanfolyam jogi részében benne lesz.

 

A méhes ház tanfolyamhoz kell valami előképzettség? Ad a képzés valamilyen igazoló okmányt?
Meddig tart a képzés?


> Előképzettség nem kell. Lesznek konstrukciós kérdések, amelyeket egy méhész jobban ért. Ha egy természetgyógyász és egy méhész együtt gondolkoznak a megvalósításon, akkor a természetgyógyásznak nem kell pl. a méhegészségügyet teljes mélységéban megértenie. Az is működő konstrukció, hogy a természetgyógyász a vezető erő, és egy méhészt felkér az időszakos méhkezelésekre (Van ilyen élő példa is).

Végzettség szempontjából olyan ez, mint a sima méhész tanfolyam. Ahhoz, hogy valaki méhész legyen, nem kell (egyenlőre nem, ill. nem mindig) méhésztanfolyam. Ahhoz, hogy méhész legyen valaki, szaktudás kell. Ha valaki egész gyerekkorát méhész mellett tölti, akkor valószínű, hogy nem kell neki tanfolyam. Aki a tudást gyorsan szeretné megszerezni, nem a netről összevadászni, külföldi tapasztalatokat lefordítani, rendszerezni, szétválogatni a hiteles információt a tudatlanságoktól, vagy könyvekből kitanulni, az megy el egy tanfolyamra. Ott koncentráltan kapja a tudást.

 

Persze ehhez is kell még tapasztalat is: az itt végzett méhészek köthetnek együttműködési megállapodást az Egyesülettel, így mindenki, aki a Magyar Apiterápiás Társaság tanfolyamán végzett, és akarja, egymással megosztja a tapasztalatokat, így ez a tapasztalatszerzési idő (és költség) is lerövidülhet. Csak az utolsó hónapban két méhésznek segítettünk telefonon. Ott állt az ács, és konkrét kérdést tett fel. A legjobb tudásunk szerint válaszoltunk abban a percben telefonon.


Oklevelet ad, de ez nem OKJ-s, vagy más képzés, önállóan pl. természetgyógyász tevékenységre nem jogosít. A tanfolyamon megtárgyalásra kerül, hogyan végezhet pl. egy méhész idevágó tevékenységet.

>A képzés előreláthatólag 16 óráig tart. Viszont a vége nem fix, mert a kerekasztal akár tovább is nyúlhat, attól függően, mennyi kérdés merül fel.

Most nem tudok elmenni, mert külföldön leszek. Mikor lesz a következő tanfolyam?

> Nem tudom. Az előző tanfolyam 2015 februárjában volt. Azóta olyan sok új ismeret gyűlt össze, hogy mostanra megérett a helyzet az újdonságok továbbadására. (A mostani tanfolyam csak kisebbik részben a 2015 évi tanfolyam anyaga, nagyobbik részben az első tanfolyam folytatásának tekinthető. Ugyanakkor jelen tanfolyam önállóan is elegendő ahhoz, hogy valaki belefogjon ezen terápia kialkítására illetve alkalmazására.) Ugyanezen tanfolyamot nem tartjuk meg mégegyszer. Amikor összegyűlik annyi új információ, hogy érdemes tanfolyamot tartani, akkor lesz.Mi a regisztráció menete?Két módon lehet:

 

I. INTERNETES FELÜLETEN KERESZTÜL:

1. regisztráció a weboldalra: Itt kell megadni az email címet, nevet, felhasználónevet. A felhasználónév egy szó, ékezet nélküli betűkből, és számokból.

Pl: Név: Nagy Béla

Felhasználónév jó: NagyBela70

Felhasználónév rossz:

Béla2333 (ékezetes betű)

Nagy Bela (két szó)

Nagy:Bela (csak betű és szám megengedett)

A rendszer küld egy emailt.

Az emailben van egy link, arra rá kell kattintani.

(Az egész azt védi, hogy a rendszerbe ne tudjon egyetlen emailről egy robot, egy féreg, vírus stb. kártékony sok-sok regisztrációt berakni.)

 

FIGYELEM!

 

Az email cím megadásakor figyeljen, mert ha nem jó az email cím, akkor nyilván nem fogja a visszaigazoló emailt sem megkapni.

 

 

2. regisztráció magára az eseményre.

Regisztráció itt. Itt olyan adatokat kérdezünk meg, amelyek a tanfolyamhoz kapcsolódnak.

(pl. tag-e mert akkor jár kedvezmény.)

Ez egyébként sok mindent már nem kérde, hiszen az email megvan, és azon keresztül kaphat további információt.

 

II. Közvetlenül emaillel:

 

Emait küldjenek a krj (@) apiterapia pont hu címre

Jelentkezési lap a 2017 április 2-i tanfolyamra.

Név:

Cím:

email: (ha van, nagyon jó, mert sok infót lehet aonnal megkapni)

telefonszám:

 

Kérés:

A méhészeti szervezetek vezetői közül 120-nak küldtünk emailt. Mindössze 14-en kapták meg, illetve nyitották meg olvasásra. Így valószínű, hogy sokakhoz nem jut el maga a hír sem, hogy lesz egy ilyen tanfolyam. Kérjük, hogy a környezetében élő méhészeknek és fitoterapeutáknak egyszerűen továbbítsa ezt a hírlevelet. Ha ezt a hírlevelet Ön barátjától, ismerősétől kapta, a weblapon látta meg, akkor a hírlevél jövőbeni számaira itt iratkozhat fel!

 


A felmerülő kérdéseket és azok válaszait anonimizálva folyamatosan feltesszük ezen cikk végére.

Tisztelettel várjuk jelentkezését, a jövőbeni együttműködést.

Dr. Körmendy-Rácz János
elnök
Nyomtatható verzió   Nyomtatható verzió       
Főoldal | Sitemap | Fórum | APYS