Magyar Angol
Üdvözli a www.apiterapia.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Feliratkozás hírlevélre


Propolisz Tanfolyam Budapest

Figyelem, a weblap folyamatosan frissül. Jelen verzió Július 31-i.

Kiknek ajánljuk? Piacozó méhészeknek, termékeket gyártóknak, természetgyógyászoknak, érdeklődőknek.

A Magyar Apiterápiás Társaság tanfolyamot szervez 2017 szeptember 3-ára Budapestre a propolisz témakörében.

Az elméleti rész magába foglalja a propolisz kémiáját, feldolgozási módjait, a lehetséges termékek körét és gyógyhatásait.

Gyakorlati bemutató keretében az előadók a helyszínen készítenek propolisz kapszulát, propolisz golyót, propolisz tinktúrát, lágy propoliszt, propoliszos krémet, propoliszos nyalókát és propoliszos csokoládét.

A hallgatók megismerkednek a termékek a Magyar Apiterápiás Társaság által javasolt összetételeivel, gyártási módjaival.

Megválaszoljuk az alábbi kérdéseket (is):

Mi a különbség a piacon kapható propolisz tinktúrák között? Melyik a jó, és melyik a gyenge? Miért nem igaz, hogy a sötétebb jobb? Hogyan készítsen Ön jó,  hatásos propolisz tinktúrát?

Hogyan kell alkoholmentes propoliszt készíteni?

Hogyan kell propoliszos krémet ill. csokit készíteni?

Az is téma lesz, hogy egy adott betegségnél mely propolisz preparátum alkalmazása jobb.


Helyszín:

1026 Budapest, Tárogató u. 2-4. Nemzetközi Üzleti Főiskola épülete.

Időpont:

2017 szeptember 3. Vasárnap. 10:00  - 16:00 (tervezett vége)

Elmélet:

 • a propolisz kémiája,
 • a propolisz gyűjtésének szabályai,
 • a feldolgozási módjai,
 • a lehetséges termékek köre és gyógyhatása.

 

Gyakorlati bemutató

Az előadók a helyszínen a propolisz feldolgozás lépéseit mutatják meg. Megmutatják a legegyszerűbb, többnyire házilag is előállítható eszközöket, módszereket és egyes laboratóriumi eszközöket is. Készítenek

 • propolisz kapszulát,
 • propolisz golyót,
 • propolisz tinktúrát,
 • lágy propoliszt,
 • propoliszos krémet,
 • propoliszos nyalókát és
 • propoliszos csokoládét.

 

Az előadók

Szergej Alekszejevics Popravko

A tanfolyam dísz előadójának sikerült meghívnunk Szergej Alekszejevics Popravko orsosz tudóst. A propolisz kémiáját kutatja 1969 óta. Több molekula felfedezése az Ő nevéhez fűződik. Lebilincselő könyvek sorozatát írta Moszkvában. A felfedezéseiről ismeretterjesztő film is készült. A 80 éves tudós először látogat Magyarországra. Életrajza a most megjelenés alatt álló könyv ismertetőjében olvasható

Rozs István

A Magyar Apiterápiás Társaság orosz ill. szláv nyelvterületi szakreferense, szakfordító. Popravko két könyvét fordította magyarra. A második most van megjelenés alatt. Kiemelt érdeklődésének tárgya a propolisz. Minden propoliszos technológiában otthon van. Nyugdíjas főiskolai docens, igazi előadó. Előadásai érdekesek, érthetőek és emlékezetesek.

Gyalus Boglárka

Több interjú készült vele, pl. itt van egy.

Szappankészítő, kozmetikum gyártó. Saját termékei vannak, mint arckrém, stb. anfolyamokat szervez. Saját blogja sok mindenbe enged betekintést. Most a propoliszos kréme lesz a porondon.

 

Lipics Vilmos

Fiatal méhész, a propolisz elkötelezett híve. A közvetlen felhasználás gyakorlatában lesz a segítségünkre. Megmutatja labortitkait: hogyan készít propolisz krémet, kenőcsöt, csokoládét, cukorkát egyszerű (minden méhésznél meglévő) eszközökkel.

Körmendy-Rácz János

A nemzetközi Apiterápia Szövettség alelnöke, a Magyar Apiterápiás Társaság elnöke. Érdeklődése elsősorban a méhméreg irányába terjed ki, de behatóan foglalkozott a propolisz kémiájával és a gyakorlati gyártástechnológiával is. Rozs Istvánnal közösen végzi majd a bemutatókat. Természetgyógyász, a propoliszt mindennaposan használja a gyógyításban, megelőzésben.

Szabvány - ajánlás

A hallgatók megismerkednek a termékek a Magyar Apiterápiás Társaság által javasolt összetételeivel, gyártási módjaival.

Egyéb tudnivalók

A tanfolyamon hang és videofelvétel nem készíthető. A helyszínen lehet kérdezni minden előadótól. Popravko professzor előadása természetesen tolmácsolással kerül bemutatásra.A tanfolyamot követően a helyszínen elhangzott kérdésekkel kiegészítve névre szóló (mint a méhesház tanfolyamnál) elektronikus jegyzetet küldünk ki.

A tanfolyam szakképesítést nem ad, a lényege a tiszta tudás. Elméleti és gyakorlati.Nyomtatható verzió   Nyomtatható verzió       
Főoldal | Sitemap | Fórum | APYS